Platges

La imatge de les platges de Guardamar ve determinada per un extens parc litoral de més de 800 hectàrees de dunes cobertes de pins, eucaliptus i palmeres que impedeixen l’avanç de les dunes que voregen els 11 km de platges de fina arena.

De nord a sud, la costa comença amb dues platges naturals separades per la desembocadura del riu Segura els sediments del qual, units als corrents marins, constitueixen l’origen de les dunes on se situa una moderna marina esportiva.

A partir d’aquí, la costa és una successió de platges amb tot tipus de serveis entre les quals destaquen la Centre i la Roqueta, sent aquestes les més cosmopolites, els Tossals (platja naturista) i el Camp i les Ortigues, situades en l’extrem sud, amb una extensió total de més de 3 km que arriben fins al límit amb Torrevella. Per la seua fina arena i la neteja de les seues aigües, aquestes platges són escenari ideal per a la pràctica dels esports nàutics.

Platja dels Tossals

És una platja verge, situada en la marge nord de la desembocadura del riu Segura, que s’estén fins al límit amb el terme municipal d’Elx. A la qualitat de l’arena i l’aigua, com a elements fonamentals d’una platja, se li uneix l’espessa vegetació i les  dunes naturals, que la fan encara més atractiva i apropiada per practicar el nudisme.
Platja naturista
Longitud: 1.550 m

Platja dels Vivers

Es tracta d’una platja natural, oberta i verge que limita amb el riu Segura pel nord i amb la platja de la Babilònia pel sud. Destaca pels  més de dos quilòmetres d’arena fina i pel seu entorn, marcat per un important cordó de dunes fixades per abundant vegetació i extenses pinedes. A la zona dunar es poden veure uns importants jaciments arqueològics coneguts com la Rábita Califal i la Fonteta.
Longitud: 2.450 m

Platja de la Babilònia

Situada entre la Platja Centre i la Platja dels Vivers, la seua característica principal és la presència al llarg de tota ella de les Cases de la Babilònia, petits xalets a peu de platja adornats molts d’ells amb preciosos taulells.
Longitud: 1.074 m

Platja Centre

En el límit sud de les dunes de Guardamar i situada a la zona més propera al casc urbà, recorreguda pel Passeig Marítim, es troba aquesta platja de mig quilòmetre, d’arena fina i aigües transparents que té a les naturals de la Babilònia i la Roqueta, com a bogues. Molt prop d’ella es troba el Parc Reina Sofia, un agradable espai natural amb fonts, llacs i molt arbrat que cobra especial animació al capvespre.
Platja amb Bandera Blava
Longitud: 450 m

Platja la Roqueta

És una platja oberta situada en el casc urbà de la localitat, però que també cobreix en el seu extrem sud, part d’una zona semiurbana. Limita amb la platja Centre pel nord i amb la platja del Montcaio pel sud. La seua arena fina i orada, la qualitat de les seues aigües i els serveis que ofereix la fan molt atractiva.
Platja amb Bandera Blava
Platja accessible per a persones amb mobilitat reduïda
Longitud: 1.180 m

Platja del Montcaio

Espais oberts i un petit cordó dunar conformen aquesta platja oberta, de més d’un quilòmetre de longitud, d’arena fina i orada, situada en una zona de transició entre el nucli urbà i les dunes de l’extrem sud.
Platja amb Bandera Blava
Longitud: 1.260 m

Platja del Camp

Més de dos quilòmetres d’arena fina i orada conformen aquesta tranquil·la platja natural l’entorn de la qual ve determinat per una important zona de dunes fixades amb vegetació mediterrània i esquitxada de pinedes. Això allunya qualsevol edificació de la seua superfície, la qual cosa la fa encara més afable i bonica.
Longitud: 2.030 m

Platja dels Ortigues

Situada en el límit amb Torrevella, és una extensa platja verge d’arena i orada, amb espais molt oberts i amb un entorn de dunes en una zona on la Mediterrània es mostra d’un blau net i intens.
Longitud: 1.490 m