Gastronomia

La gastronomia de Guardamar representa l’essència més autèntica de la cuina mediterrània i es fonamenta en els productes frescs que ens arriben tant de l’horta com de la mar: peix blanc de la nostra badia, hortalisses, verdures i fruites. Cal tastar el caldero de peix, l’arròs hortolà amb verdura primaveral, l’arròs a banda o l’arròs amb conill i caragols. La protagonista de la cuina guardamarenca és la nyora, secada en les dunes amb el seu sabor i coloració que enriqueixen els nostres plats i arrossos. La singularitat de la nyora és la seua deshidratació artesanal en l’arena fina de les dunes on aconsegueix un secat homogeni que  és el motiu de la seua qualitat superior.

La flota pesquera artesanal de Guardamar ens porta el bon peix blanc de la badia: daurades, meros, llobarros, llenguados… i els preats llagostins de Guardamar, que són molt coneguts i prestigiats.

Un marisc exquisit, junt amb la nyora, són els protagonistes de la Setmana Gastronòmica de la Nyora i el Llagostí. Aquest esdeveniment se celebra la segona setmana de juny per als amants de la bona taula. Aplega uns quants restaurants amb les propostes més avançades de la cuina actual. Cuiners de renom com ara Quique Dacosta, Sergio Torres, Vicente Patiño, Pepa Romans, Rafa Morales, Rodrigo de la Calle o Mari Carmen Vélez han sigut els encarregats de preparar el sopar inaugural que dóna inici a les jornades. Durant aquesta setmana, l’Associació de Restauradors de Guardamar ens mostra les últimes creacions i innovacions culinàries amb productes propis de la nostra terra.