Oci i Esport

Guardamar posa a la seua disposició una oferta cultural molt àmplia. A l’agost se celebren vetlades musicals a l’aire lliure a l’Auditori del Parc Reina Sofia conegudes com les Nits d’ Estiu. A més, al llarg de tot l’any, la Casa de Cultura ofereix una programació que inclou exposicions, concerts, teatre, cine, dansa i conferències.

Per als amants de l’esport, hi ha diverses possibilitats. Al port esportiu Marina de les Dunes, amb 498 punts d’amarrament situat a la gola del riu Segura, es poden practicar un seguit d’esports nàutics, cursos de busseig i concursos de pesca organitzats pel Club Nàutic. Hi ha una àmplia infraestructura esportiva amb el Complex Esportiu Les Raboses, que disposa de  tres camps de futbol, un d’ells d’herba artificial, i el Poliesportiu Municipal Palau Sant Jaume, amb magnífiques instal·lacions dotades de piscina a l’aire lliure, pistes de basquetbol, atletisme, futbol sala, tenis, frontó, pavelló cobert amb rocòdrom i la piscina climatitzada coberta Manel Estiarte. A més, es pot jugar al golf en la rodalia, al camp “La Marquesa”, de 18 clots, o en algun dels altres quatre camps situats a menys de20 km.
Guardamar és el lloc ideal per a la pràctica de l’excursionisme i del cicloturisme, riu Segura amunt i avall i  a través les dunes, la pineda i l’ horta.